زیرانداز کیسه خواب
استراحت و خواب از نیازهای اولیه و ضروری هر انسانی است، مخصوصا در حین طبیعت گردی و کوهنوردی که بدون داشتن زیرانداز محقق نخواهد شد؛ همچنین عایق بندی مکان نشستن و خواب از دیگر نیازهایی است که با زیرانداز تامین میشود.
بسته به مقصدی که دارید، میتوانید نوع زیراندازی را انتخاب کنید. اگر مقصد ساحلی و مرطوب باشد، زیرانداز باید ضد آب و برزنتی باشد، یا اگر جنگلی و به صورت کمپینگ سفر میکنید که زمانی طولانیتر را در طبیعت به سر میبرید، به زیرانداز های نرم و راحت و حجیمتر احتیاج دارید، که به دلیل حمل با ماشین وزن آن خیلی مطرح نیست. در محیطهای کوهستانی وجود زیراندازهایی با ضخامت و درصد عایق گرمایی بیشتر که راحتتر جمع شود و وزن آن به دلیل کولهکشی کوهنورد را اذیت نکند، مورد نیاز است. در زمان صعودهای فنی و سنگنوردی علاوه بر وزن، حجم کم نیز مطرح خواهد بود.
نکات خرید زیرانداز:
1. اندازه: حتما با قدتان متناسب باشد، یا اگر با خانواده یا دوستان به طبیعت میروید یا کمپ میکنید، ظرفیت و ابعاد آن برای همه کافی باشد.
2. وزن: اگر پیمایش شما با کوله پشتی و مسیر طولانی و پر چالش است، وزن زیرانداز بسیار مهم و بهتر است کم باشد.
3. شستشوی راحت: آلوده شدن زیرانداز بعد از هربار مصرف در طبیعت امری بدیهی است، اینکه بتوانید آن را بعد از هر بار بشویید و خشک کنید بسیار مهم است.
4. ضدآب بودن: در محیط های طبیعی وجود آب و رطوبت اجتناب ناپذیر است، پس خرید زیراندازی با درصد نفوذ هرچه کمتر آب و گرد و خاک را از یاد نبرید.
5. عایق حرارت: زیرانداز باید در هوای سرد عایق سرما و در شرایط آب و هوایی گرم از نفوذ گرما جلوگیری کند.
6. حجم و نوع بسته بندی: حجم زیرانداز را در حال بسته مدنظر قرار دهید. به خاطر داشته باشید که جای زیادی در کولهتان اشغال نکند یا بتوان آن را به راحتی به کوله متصل کرد.
7. راحت بودن: در شرایطی که وزن و گرم بودن زیرانداز به دلیل شرایط آب و هوایی و نوع مقصد و روشی که به آنجا میروید مهم نیست، راحتی زیرانداز مطرح میشود.زیراندازهایی با ضخامت بیشتر و سطح صاف میتواند گزینه مناسبی برای خرید باشد.
انواع زیرانداز کیسهخواب:
بادی: این زیراندازها با باد پر میشوند به همین دلیل عایق حرارتی و رطوبتی خوبی هستند، مزیت دیگر این زیراندازها نرمی و لطافت آنهاست. در کنار مزایا، معایبی همچون وزنی سنگینتر از زیراندازهای فوم و آسیبپذیر بودن آنها دارند.
خود بادشونده: دارای لایه فوم داخلی هستند که با بازکردن نازل، هوا داخل و زیرانداز باد میشود. این مدل زیرانداز هم مانند زیرانداز بادی عایق بسیار خوبی هستند و مزیت آنها نسبت به بادی، عدم تلاش برای باد کردن زیرانداز است. از معایب آن می توان به قیمت بالاتر نسبت به سایر زیراندازها و پنچر شدن آن اشاره کرد.
فوم: زیرانداز فوم خود به دو مدل آکاردئونی و رولی تقسیم میشود. در ابعاد و ضخامتهای متفاوتی موجود است و نسبت به دو مدل دیگر ارزان تر هستند و آسیبپذیری کمتری دارند. عیب این مدل حجم اشغالی زیاد آنهاست.