کوهنوردی

6 زنی که در کوهنوردی تاریخ سازی کردند!

زنان از ابتدای تاریخ با محرومیت هایی روبرو بوده اند و اگرچه در سده های اخیر پیشرفت های بسیاری در زمینه های مختلف بدست آورده اند اما هنوز در برخی مسائل همچون رشته های ورزشی تبعیض هایی وجود دارد. کوهنوردی زنان یکی از آن هاست.

با این حال زنان نشان داده اند برخلاف تمام محدودیت هایی که داشته اند به موفقیت های بزرگی رسیده اند. خیلی زود به اورست و سایر قلل دست یافتند و پا به پای مردان رکوردهایی در این رشته به نام خود ثبت کردند. در این مقاله سعی کردیم به برخی از زنان کوهنورد در تاریخ بپردازیم.

زنان در حال کوهنوردی

ماری پارادیس

Marie Paradis
ملیت: پادشاهی ساردینی (شمال غربی ایتالیا)

متولد: 1778

ماری پارادیس از اولین های کوهنوردی زنان

پارادیس خدمتکار فقیری بود که توانست اولین زنی باشد که به قله مون بلان بلندترین قله اروپا صعود کند. او توانست در تاریخ 14 جولای 1808 با کمپانی کوهنوردی جک بالمات به این قله صعود کند. صعودی که با کمترین لوازم کوهنوردی انجام شد و در زمانی که این رشته ورزشی، مختص مردان بود.

پارادیس در لحظات آخر و نزدیک قله خسته و درمانده شده بود و با مشکل تنفس روبرو بود اما توانست به قله برسد. در آن زمان زنان با لباس های بلند و دامن رفت و آمد می کردند. همین لباس ها در کوهنوردی زنان هم بسیار استفاده می شد.

بعد از آن او به ماریای مون بلان (Maria de Mont Blanc) معروف شد و الگویی برای زنان و حتی مردانی شد که قصد صعود به مون بلان را داشتند.

 

جونکو تابی

Junko Tabei
ملیت: ژاپنی

متولد: 1939

جونکو تابی

جونکو تابی اولین زنی بود که توانست به قله اورست صعود کند. آن هم در زمانی که حساسیت ها نسبت به جنس مونث آن قدر زیاد بود که او مجبور شد در سال 1969 باشگاه زنان کوهنورد (Ladies Climbing Club) را تاسیس کند چون هیچ مردی حاضر نبود با او صعود کند. او در سال 1975 با یک تیم ژاپنی که تمام اعضای آن زن بودند به قله اورست صعود کرد.

در مسیر صعود، آن ها با بهمنی روبرو شدند که نزدیک بود صعود به یک تراژدی تبدیل شود اما جان سال بدر بردند. جونکو تا سال 1992 صعود به هفت قله مرتفع دیگر را به افتخاراتش افزود و خود را به عنوان بزرگترین زن کوهنورد دنیا به جهان شناساند.

جونکو تابی از بزرگان کوهنوردی زنان

جونکو تابی در سن 77 سالگی و در سال 2016 از دنیا رفت درحالی که تا چند سال پیش از مرگش گروه هایی از بچه ها یا بانوان را به ارتفاعات می برد. او عاشق طبیعت بود و انگیزه فراوانی داشت که به نسل های بعد از خود منتقل می کرد.

 

آرونیما سینها

Arunima Sinha

ملیت: هندی

متولد: 1989

آرونیما سینها

آرونیما قهرمان والیبال هند بود که طی حادثه ای ناگوار در سال 2011 پای سمت چپ خود را از دست داد. او در بیمارستان عهد کرد که همین قطع عضو و معلولیت را به قدرت تبدیل کند.

دو سال بعد از آن در سن 28 سالگی او به اولین زنی در تاریخ تبدیل شد که توانست با پای چپ مصنوعی به قله اورست صعود کند. “با تمام وجودم می خواستم فریاد بکشم و به دنیا بگویم این منم که اینجام، اون لحظه رو برای همیشه در ذهنم ذخیره کردم”.

سینها دستاوردهایش را به کسانی که امیدشان را از دست داده بودند تقدیم کرد. “در تاریکترین و سخت ترین لحظات زندگی ام تصمیم گرفتم که سخت ترین ورزش را به چالش بکشم و از آن پس با عشق به دنبال رویایم رفتم”.

 

آلیسون هارگریوز

Alison Hargreaves

ملیت: بریتانیا

متولد: 1962

آلیسون هارگریوز

آلیسون هارگریوز تبدیل به اولین زنی شد که بدون کپسول اکسیژن کمکی یا طناب نصب شده به قله اورست صعود کرد. کاری خارق العاده که تنها رینهولد مسنر تا آن زمان از عهده آن برآمده بود. پیروزی او زیاد دوام نداشت زیرا تنها سه ماه بعد در راه قله کی2 درگیر طوفان شد و جان خود را از دست داد.

در آن زمان آلیسون با واکنش شدید رسانه ها روبرو شد. رسانه ها از او به خاطر انتخاب چنین شغل پر رسیک و مخاطره آمیزی انتقاد کردند. مردم و رسانه ها داشتن دو فرزند و کوهنوردی در سطح اول جهان را کاری خودخواهانه می دانستند.

آلیسون هارگریوز

بعدها دخترش کیت بالارد در مورد واکنش رسانه ها گفت: “این نگاه بسیار سطحی نگر و اشتباه بود. بیست سال بعد که قطعا زن و مرد حقوق برابری خواهند داشت آیا چنین درباره مادرم خواهند گفت؟ خیر “.

در سال 1995 ملکه آن جایزه ای برای آلیسون اختصاص داد و آن را به همسر آلیسون اهدا کرد.

 

سیسیلی اسکوگ

Cecilie Skog

ملیت: نروژ

متولد: 1974

سیسیلی اسکوگ

سیسیلی از کودکی دلباخته کوهنوردی و طبیعت بود و بعدا از شغل پرستاری خود استفاده کرد تا منبع مالی سفرهای ماجراجویی خود را تامین کند. او اولین زنی بود که توانست بر روی هر دو قطب شمال و جنوب پا بگذارد. در سال 2010، او توانست در مدت 70 روز بیش از 1800 کیلومتر عرض قطب جنوب را بپیماید. او به قله های مرتفع زیادی از جمله اورست، کی2، ماناسلو، لوتسه، کلیمانجارو و…صعود داشت.

در سال 2008، زندگی اسکوگ برای همیشه عوض شد. او به همراه همسرش در راه برگشت از قله کی2 بود که با بهمن روبرو شدند و آنجا بود که همسر و ده نفر از همنوردانش را از دست داد. سیسیلی در آن زمان دشوار قدرت خود را بازیافت و تصمیم گرفت تمام زندگی اش را در طبیعت و در خدمت طبیعت باشد.

اسکوگ به یکی از شخصیت های تاثیرگذار در کوهنوردی تبدیل شد، کسی که عاشق طبیعت بود. “وقتی کوهنوردی می کنم خوشحال ترینم و بهترین کار دنیا برای من انجام فعالیت های اوتدر است”.

 

مالاوا پورنا

Malavath Purna
ملیت: هندی

متولد: 2000

مالاوا پورنا

مالاوا پورنا کوهنورد هندی ست که توانست در سن یازده سالگی به قله اورست صعود کند و به جوان ترین زنی تبدیل شود که در عرصه کوهنوردی زنان به این مهم دست یافته است.

تحریریه کی‌تو ایران

تیم تحریریه کی‌تو ایران متشکل از جوانان علاقه‌مند به کوهنوردی و کمپینگ است که تلاش می‌کنند تجربیات و دانش خود را در اختیار سایرین قرار دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا