برای محصولات بیشتر، کلیک کنید
هیچ محصولی یافت نشد
منو
آخرین دیدگاه
دیدگاهی وجود ندارد
جست و جو بلاگ

راهنمای خرید کیسه خواب

پست شده در10 ماه ها گذشته

کیسه خواب چی بگیرم؟


 

یکی از لذت های کوهنوردی و طبیعت گردی شب مانی در طبیعت است که این کار تنها با یک کیسه خواب مناسب امکان پذیر است. کیسه خواب خوب می تواند یک خواب راحت در پی داشته باشد اما یک کیسه خواب نامناسب چه به لحاظ محدوده دمایی و چه به لحاظ شکل می تواند خواب را از چشمان شما بگیرد. طبعا به هم خوردن خواب عملکرد افراد در روز بعد را به مراتب پایین آورده و کیفیت طبیعت گردی را کاهش می دهد. اینکه استراحت کامل داشته باشیم یا فقط شب را به صبح برسانیم به چند نکته بستگی دارد که در ادامه این مقاله به آن ها اشاره خواهیم کرد

 

کیسه خواب ها به لحاظ عایقی که در داخل آن ها کار گذاشته شده به دو دسته پر و الیاف تقسیم می شوند.

کیسه خواب پر

در تولید کیسه خواب پر معمولا از پر پرندگانی همچون اردک و غاز استفاده می شود. منظور از "پر" کرک قسمت پایین پر و محل برخورد پر با بدن پرنده است. همین پرها عامل گرم تر بودن این کیسه خواب نسبت به الیاف هستند. این کیسه خواب ها راحت تر فشرده می شوند و در حجم بسیار کمی جای می گیرند، البته قیمتشان بالاتر است. عیب کیسه خواب پر این است که رطوبت را به خود جذب می کند و درصورت خیس شدن زمان بیشتری طول می کشد تا خشک شود. در هنگام خرید کیسه خواب پر به وزن پر کار شده و قدرت پف کردگی (Fill power) محصول توجه کنید. به میزانی که پر به حالت اولیه خودش برگردد قدرت پف کردگی می گویند. در کیسه خواب ها این میزان متفاوت است.

 

کیسه خواب الیاف

کیسه خواب الیاف از کیسه های پر سنگین ترند و جای بیشتری اشغال می کنند. گرما را کمتر نگه می دارند و برای آب و هوای بسیار سرد مناسب نیستند. از مزایای آن می توان به خشک شدن سریع در صورت خیس شدن و قیمت پایین تر آن نسبت به کیسه خواب پر اشاره کرد. این کیسه خواب ها بیشتر مناسب فصول گرم یا معتدل سال هستند.

 

طراحی

کیسه خواب را از لحاظ طراحی نیز می توان به چند مدل تقسیم کرد. مدل مستطیلی، نیمه مسطیلی، مومیایی و دونفره.

مدل مستطیلی: راحت و جادارند، پاها در این مدل آزادی عمل بیشتری دارند اما هدررفت گرما در آن زیاد است و برای مناطق سرد پیشنهاد نمی شود. برخی از کیسه خواب ها قابلیت تبدیل شده به پتو و ملحفه را دارند. کیسه خواب استرو 500 اس کیو یک نمونه از این کیسه خواب هاست. کیسه خواب های دونفره نیز معمولا مستطیلی هستند.

 

کیسه خواب های نیمه مستطیلی: یا بیس کمپ زوایای گردتری دارند و طراحی آن ها چیزی میان مستطیلی و مومیایی است. از نظر نگهداری گرما نیز از مدل مستطیلی کیفیت بهتری دارند اما گرمای مدل مومیایی را ندارند.

کیسه خواب مومیایی: گزینه مورد علاقه کوهنوردان است. طراحی این کیسه خواب مخروطی شکل است و اجازه نمی دهد گرمای داخل کیسه به راحتی خارج شود. حجم کمتری را اشغال می کنند و سبک ترند. از این کیسه خواب ها می توان در شرایط آب و هوایی سرد و در ارتفاعات استفاده کرد. کیسه خواب استرو 1000 دیوتر یک نمونه از این کیسه خواب هاست.

کیسه خواب های دونفره: نیز می تواند به جای دو کیسه خواب مجزا استفاده شود و به طبع جای کمتری را اشغال می کنند. برخی کیسه خواب های تک نفره نیز به نحوی طراحی شده اند که می توان به کیسه خواب یک نفره دیگری متصل کرد و درنتیجه کیسه خواب دو نفره ایجاد کرد. کیسه خواب دونفره کا22 گرانیت اکوییپمنت یک نمونه از کیسه خواب های دونفره است که بسیار پرطرفدار است.

 

محدوده دمایی

مهمترین نکته در هنگام خرید کیسه خواب محدوده دمایی یا میزان نگهداری گرمای آن می باشد که کوهنورد می بایست باتوجه به برنامه های خود به دمای کامفورت و کامفورت لیمیت و اکستریم توجه کند. اما بیایید ببینیم دماهایی که روی تمام کیسه خواب ها درج شده است چه معنایی دارند.

دمای کامفورت: دمایی ست که یک خانم 25 ساله با قد 160 سانتی متر و وزن 60 کیلوگرم می تواند به راحتی در آن بخوابد.

دمای کامفورت لیمیت: دمایی ست که یک مرد 25 ساله با وزن 73 کیلوگرم و قد 173 به راحتی در آن بخوابد. یعنی این محدوده دمایی ممکن است برای یک خانم با شرایط فوق سرد باشد و خواب راحتی نداشته باشد.

دمای اکستریم: حداقل دمایی ست که یک فرد بتواند در کیسه خواب استراحت کند بدون اینکه دمای بدن تا درجات پایین (خطرناک) افت کند.

 

ابعاد

در هنگام خرید کیسه خواب به طول قابل استفاده آن هم دقت کنید. کیسه خواب ها معمولا یا برای افرادی با قد کمتر از 180 سانتی متر طراحی شده اند و یا برای قد بالای 180 سانتی متر. بعضی از برندها نیز کیسه خواب هایی با آناتومی بانوان تولید کرده اند. ابعاد در حال جمع نیز برای کوهنوردان حرفه ای فاکتور مهمی ست زیرا قرار است این کیسه خواب را تا پایان سفر با خود همراه داشته باشند.


 

برند

برندهای مختلفی در زمینه تولید کیسه خواب فعال هستند که از برندهای خارجی می توان به دیوتر، میلت، سی تو سامیت، اسنوهاک، پکی نیو و از برندهای داخلی می توان به گرانیت، قایا و سخره اشاره کرد.

 

حالا که با انواع کیسه خواب ها آشنا شدید راحت تر می توانید کیسه خواب مناسب خود را انتخاب کنید. درصورتی که پس از خرید و استفاده در برنامه از گرمای آن راضی نبودید می توانید با رعایت نکات زیر محدوده دمایی آن را بالا ببرید.

 

چند نکته درمورد گرمای بیشتر کیسه خواب:

-برای از دست نرفتن گرمای کیسه خواب درحد امکان از زیرانداز های ضدآب و تشک های بادی استفاده کنید.

-برای گرم تر شدن کیسه خواب چند راهکار وجود دارد: اول از همه با لباس خیس وارد کیسه خواب نشوید. اگر بدنتان عرق دارد صبر کنید عرقتان خشک شود یا لباس خود را تعویض کنید.

-پوشیدن لایه اول، جوراب، کلاه و درکل لباس های گرم می تواند محدوده گرمایی کیسه خواب را به مراتب افزایش دهد.

-غذا به اندازه کافی بخورید. هرچه سوخت و ساز بدن بیشتر شود بدن گرمای بیشتری تولید می کند. آب هم همچون غذا در گرم ماندن بدن به شما کمک می کند.

-استفاده از بطری یا کیسه آب گرم ، اگر بطری تان نشتی ندارد آن را با آب جوش پر کنید و داخل کیسه خواب بگذارید. این کار دمای کیسه خواب را به شکل چشمگیری افزایش می دهد.

 

ثبت دیدگاه
پاسخ دهید
برای ثبت دیدگاه وارد اکانت شخصی خود شوید

صفحه اصلی

کاربری

خانه